De ultieme positie

Iedere organisatie beschikt graag over verantwoordelijke en zelfsturende professionals. Maar voor iedere professional geldt dat zijn werk slechts een deel van zijn bestaan is. Samen groeien naar de ultieme positie stimuleert de (persoonlijke) effectiviteit en samenwerking naar meer gezamenlijke focus, vertrouwen, resultaten en werkplezier. Deze groei bevordert de ontwikkeling van medewerkers, de performance, de duurzame inzetbaarheid en de realisatie van uw organisatiedoelen. Deze thema’s zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden waarbij de mensen als individu en als collectief, de verbindende factor zijn.

Onlosmakelijke verbondenheid

Wanneer u enkel investeert in de ontwikkeling van medewerkers op het gebied van bijvoorbeeld performance, dan is er een reële kans dat de duurzame inzetbaarheid en persoonlijke ontwikkeling negatief worden beïnvloed. Professionals ervaren synergie tussen deze thema’s. Wanneer een organisatiewens te kort door de bocht wordt gecommuniceerd en uitgevoerd, ontstaan er gedachten die de gewenste ontwikkeling kunnen remmen. En dat beïnvloedt de beleving van welzijn onder medewerkers en maakt het realiseren van uw organisatiedoelen moeilijker.

Ultieme positie als cultuur

De meest effectieve wijze van samen groeien is het streven naar de ultieme positie. Een cultuur waar iedereen bewust en met verantwoordelijkheid omgaat met de impact die men heeft en anderen inspireert datzelfde te doen. De eerste stappen naar de ultieme positie legt direct gewicht in de schaal. Het vertegenwoordigd een directe bijdrage aan de organisatiedoelen en aan het zorgen voor jezelf én elkaar in het bijzonder. En daar wordt iedereen gegarandeerd effectiever en gelukkiger van.

Ons ideaal is dat iedere organisatie, met alle betrokkenen streeft naar de ultieme positie. Dus samen met collega’s, management, directie en dus ook met klanten. Wij begeleiden organisaties en medewerkers naar de ultieme positie door te ontdekken waarom men dat wil, hoe men daar wil komen en wat men daarvoor moet doen. Dit doen wij door het ontwikkelen van een betere balans tussen verstand, gevoel, fysieke vermogens en innerlijke wijsheid bij professionals, aansluitend op de organisatiestrategie.

Met ‘ervarend leren’ weten wij deze beweging te creëren waardoor mensen hun persoonlijke effectiviteit vergroten en concreter tot de essentie van verbinding komen. Wilt u weten hoe dat voor uw organisatie er uit ziet?