Ziekteverzuim te hoog?…

“Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze…..”. U heeft de term vast wel eens voorbij zien komen de afgelopen jaren. De theorie dat beïnvloeden van verzuim vooral beïnvloeden van bovengenoemd keuzemoment is, wordt door een ieder wel onderschreven.

Maar hoe breng je dit in de praktijk? Welke gespreksvaardigheden zijn hiervoor vereist? En hoe vul je de samenwerking tussen de diverse interne en externe betrokkenen adequaat in?

Veel organisaties worstelen met bovengenoemde vraagstukken, dit terwijl de juiste aandacht voor verzuim juist in deze tijd cruciaal is.De inzetbaarheid van uw medewerkers is immers het bestaansrecht van uw organisatie!

Balans in welzijn heeft ruim 10 jaar praktijkervaring bij gerenommeerde opdrachtgevers op het gebied van de verzuimbegeleiding en het sturen op inzetbaarheid van uw medewerkers.

U kunt bij ons terecht voor het op strategisch niveau invoeren van het regiemodel maar ook voor het trainen en begeleiden van de daarbij behorende gespreksvaardigheden.

En met onze scherpe uurtarieven is de prijs – kwaliteit verhouding dusdanig dat wij ons onderscheiden van overige aanbieders.

Onze aanpak in een notendop:

–       urgentiebesef creëren
–       strategisch beleid invoeren (regiemodel)
–       begeleiden van de communicatie
–       ontwikkelen en trainen van de juiste competenties en gespreksvaardigheden
–       borging voor de langere termijn

Kortom, is uw ziekteverzuim te hoog, bel ons voor een vrijblijvend gesprek !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *